czwartek, 19 września 2013

Jesienne pyszności na start.

Po ponad miesięcznej przerwie wracamy na łamy bloga. Sezon minął nam tak pracowicie, że na blogowe przyjemności nie starczało czasu. Ma to oczywiście swoje dobre strony, my naładowałyśmy głowy nowymi pomysłami a Wy może trochę za nami zatęskniliście.
 Dzisiaj czwartkowy przepis dla odmiany na coś słonego.

W oparciu o ciasto z majowego drożdżówkowego przepisu pokażemy jak wyczarować pyszne mini pizze.

Przepis na ciasto - bazę znajdziecie TU

Przygotowane placuszki jak na drożdżówki smarujemy koncentratem pomidorowym, nakładamy farsz np.: dwa plasterki ogórka konserwowego, łyżeczka podsmażonych pieczarek, lub leśnych grzybów, krążek cebuli, kilka ziarenek kukurydzy z puszki....lub wszystko to co wg Was powinno się tam znaleźć. 
Farsz posypujemy utartym żółtym serem i czerwoną słodką papryką.
Zapiekamy i gotowe.



Wg tego samego przepisu zrobiłam też mini przekąski w foremce do muffinek - tu zdecydowanie przeważa ilość farszu nad ilością ciasta, wyszły pyszne i zniknęły w mgnieniu oka.



Polecam.
Smacznego.

1 komentarz:

  1. Wygląda przesmacznie! Ja bym rzuciła oliwki, ogórek kiszony, paprykę i kukurydzę mmm <3

    OdpowiedzUsuń

Buttons