Jutro dzień czekolady, więc dzisiaj przepis na babeczki podwójnie czekoladowe :)
Składniki na 12-14 muffinek:
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao dobrej jakości
175 g cukru pudru
150 g drobinek czekoladowych (chocolate chips), można również posiekać czekoladę
½ łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki kakao dobrej jakości
175 g cukru pudru
150 g drobinek czekoladowych (chocolate chips), można również posiekać czekoladę
250 ml mleka
90 ml oleju
1 duże jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
90 ml oleju
1 duże jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Jeżeli siekacie czekoladę polecamy dodać zarówno mleczną jak i białą, ale wybierzcie czekoladę twardą, ponieważ miękka przypali się w piekarniku.
W
jednym naczyniu wymieszajcie wszystkie suche składniki, w drugim mokre (w tym jajko).
Wlać mokre do suchych i szybko wymieszać. Czekoladę można dodać zarówno na początku jak i na końcu.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto, na górę każdej muffinki dodatkowo rzucić kilka drobinek czekolady.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego :)
Hi there, of course this article is genuinely good and I have learned lot of things from it on the topic of blogging.
OdpowiedzUsuńthanks.
Visit my site medical negligence no win no fee solicitors